Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) is een kruid met groen blad uit de familie van schermbloemigen. Het blad lijkt wel wat op peterselie maar is alleen wat ronder. Koriander is een eenjarige plant. De plant komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee vandaan. Koriander wordt in verschillende keukens gebruikt. 

Ongeveer 15% van de mensen vindt de smaak van koriander op die van zeep lijken. De genen zouden daarvan de oorzaak wel eens kunnen zijn. Vier genen zouden hierbij een rol kunnen spelen.

Hoe te Bewaren

Koriander kun je 3 tot 4 maanden bewaren in de vriezer.

Heb je verse koriander, dan kun je het kruid nog 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Mits afgedekt en niet in plastic zakje in de koelkast bewaard. Dan zal het kruid veel sneller bederven.

Hoe te oogsten

Oogst de koriander door de steeltjes met blaadjes dichtbij de grond af te knippen, als ze 10 tot 18 centimeter lang zijn. Gebruik de verse scheuten om mee te koken, maar laat de oudere blaadjes zitten, die kunnen bitter smaken. Knip niet meer dan een derde van de stengels tegelijk af, want dan verzwak je de plant.

Recepten

Er zijn nog geen recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan