Kervel
Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de aparte, licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn.
Hoe te Bewaren
Verse kervel kun je koel, in een plastic zak of in vershoudfolie een paar dagen bewaren. Invriezen is mogelijk, maar dan moet je de kervel wel direct na ontdooien gebruiken.
In een goed gesloten plastic zak is kervel tot 12 maanden houdbaar in de diepvries, bij minimaal -18°C.
Hoe te oogsten
Anderhalve maand na het zaaien is de kervel 10 tot 15 centimeter hoog en kan hij voor een eerste keer geoogst worden. Dat doe je door met een scherp mes of schaar de plant3 centimeter boven de grond af te snijden. Kervel zal na het oogsten gewoon verder groeien en je kan zo soms nog een tweede of zelfs derde keer kunnen oogsten. Het oogsten is gedaan van zodra de plant in bloei komt
Recepten
Er zijn nog geen recepten
Klik hier om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan