Bloemkool in Kruidenkorst

Dit recept werd aangeleverd door Elisabeth Bex. Serveer dit gerecht als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een feestje of het kerstdiner. Maar ook als brunchgerecht voor een grote groep is dit recept top.

 



INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

1 bloemkool

2 liters groentebouillon 

3 eetlepels mosterd

100 gram kervel, gesnipperd

100 gram bladpeterselie, gesnipperd

4 sneden zuurdesembrood

eetlepels  volle yoghurt

eetlepels  tahin

het sap van 1 citroen

1 eetlepel sesamzaadjes

1 theelepel gerookte-paprikapoeder

1 eetlepel  gedroogde tijm

peper, fleur de sel

1 tl pikante saus (sriracha, Spaanse pimentsaus of sambal oelek)

BEREIDING

Haal de bladeren van de bloemkool, maar laat ze heel. Breng de bouillon aan de kook. Gaar de bloemkool in 10 minuten beetgaar in de bouillon. Leg de bloemkool op een bakplaat.

Meng de mosterd met de kervel en de peterselie. Smeer de bloemkool helemaal in met het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Laat het brood 20 minuten drogen in de voorverwarmde oven. Maal het fijn in de blender.

Strooi het broodkruim over de bloemkool en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool goudbruin is.

Meng de yoghurt met de tahin en het citroensap. Doe het mengsel in een schaal. Rooster het sesamzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

Leg de bloemkool op de yoghurt met tahin en bestrooi met het gerookte-paprikapoeder, het sesamzaad, de blaadjes tijm, peper uit de molen en fleur de sel. Werk af met wat pikante saus.

Tip: Geef de bouillon waarin je de bloemkool kookte als soepje bij het gerecht.

Heb je opmerkingen, suggesties of wil je een recept delen stuur dan een mailtje. Klik hiervoor op de groene knop.