Eenvoudige Caponata
INGREDIËNTEN
courgette
paprika
ajuin
wortelen
enkele teentjes knoflook
olijfolie
peper, zout
balsamico-azijn
BEREIDING
Schil de wortels en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de aubergine(s). Snij ook de courgette(s) in blokjes. Pel de ui(en) en snij in halve of kwart-ringetjes. Doe eventueel met een dunschiller de pel van de paprika(s), verwijder de zaadlijsten en doe ook in stukjes. Pel de knoflook en versnipper de teentjes.
Doe nu alles in een ovenschotel en overgiet met olijfolie. Roer goed dooreen en kruid af met peper en zout.
Doe de schotel gedurende ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Controleer even op voorhand of de groenten al gaar zijn. Pas eventueel de tijd aan.
Haal de schaal uit de oven en besprenkel met (goede) balsamico-azijn.