Gestoomde Maïs op zijn Italiaans
INGREDIËNTEN
2 teentjes knoflook
6 eetlepels boter
¼ theelepel rode pepervlokken
1 eetlepel gehakte peterselie
½ kop geraspte Parmezaanse kaas
vers gemalen peper en zout naar smaak
BEREIDING
Bereid de barbecue voor met een temperatuur van ergens tussen de 150ºC, en de 180ºC.
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog.
Doe de knoflook, peterselie,de kaas, de boter en de rode pepervlokken in een kom, en meng goed dooreen.
Breng op smaak met peper en zout.
Spreid vier stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de HELFT van het botermengsel. Vouw de aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
Leg de foliepakketjes op het rooster en grill ongeveer een half uurtje. Keer de pakketjes regelmatig om, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Haal de kolven uit de folie en bestrijk met de resterende helft van het botermengsel.