Kaas- en warmoesstengels
Dit recept is van Samuel Levie en komt uit de Morgen Magazine van 23/4/2022.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
300 gram warmoes (snijbiet)
75 gram rozijnen
2 sjalotjes
olijfolie
150 gram blauwe kaas
150 gram ricotta
pak filodeeg of loempiavellen
eiwit van 1 ei
zonnebloem- of arachideolie
BEREIDING
Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Snij de warmoessteeltjes en het blad redelijk fijn en was goed met koud water. Kook de warmoes ongeveer vijf minuten en spoel koud. Knijp de warmoes goed uit.
Giet heet water over de rozijnen en laat zeker tien minuten wellen. Snipper de sjalot en fruit op laag vuur in een flinke scheut olijfolie. Bak de gekookte warmoes even mee en meng hier de rozijnen doorheen. Laat afkoelen.
Snijd kaas in blokjes of verkruimel deze over de warmoes. Meng ook de ricotta door het mengsel en breng op smaak met zout en ruim zwarte peper.
Maak nu 8 tot 14 rolletjes door de vulling op deeg te leggen. Vouw het deeg over de vulling. Bestrijk het deeg rondom met losgeklopt eiwit. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de pakketjes dicht.
Bak in een laagje olie de kaasstengels rondom goudbruin en knapperig. Serveer als aperitiefhapje.