Pasta met Prei en Palmkool
Naar het recept "Cavola Nero Pasta" van Jamie Oliver. Zelf omschrijft hij het als ‘The world’s most elegant winter pasta".
INGREDIËNTEN
2 grote handen vol palmkool (Cavolo Nero)
6 teentjes knoflook, gepeld
10 cl extra vierge olijfolie
500 gram gedroogde korte pasta, zoals penne
100 gram Parmezaanse kaas
peper en zout
BEREIDING
Was de groenten en snij de prei in blokjes en de kool in reepjes.
Breng een grote pan met water aan de kook en doe, als het water kookt, de prei en knoflookteentjes erbij. Laat 3 minuten koken en voeg dan de palmkool toe. Kook nog 3 tot 3½ minuut.
Gebruik een schuimspa om de groenten naar een blender te verplaatsen - het is oké als er een beetje water bij komt. Voeg de olie toe en mix tot je een levendige groene puree hebt, dezelfde consistentie als dikke slagroom. Als het wat te droog is, voeg dan een scheutje kookwater toe. Kruid af met zout en peper en zet opzij.
Breng het water weer aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en doe de pasta terug in de pan, voeg de saus toe en laat 30 seconden sudderen op middelhoog vuur.
Als het weer kookt, haal van het vuur en rasp er Parmezaanse kaas in. roer even en rasp er wat extra Parmezaanse kaas over.