Pasta met Spinazieballetjes
Dit recept werd aangeleverd door Elisabeth Bex. Het is een recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio dat hij bedacht voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
Voor de Spinazieballetjes
2 eieren
50 gram broodkruim
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook gepeld en geplet
1 mespunt nootmuskaat
olijfolie
Voor de Pasta en courgettesaus
300 gram grote pasta's pennoni (reuzen-penne), rigatoni, paccheri,...
1 teen knoflook gepeld en fijngehakt
1 kleine, rode chilipeper fijngehakt
gerapste Parmezaanse kaas afwerking
olijfolie, peper en zout
BEREIDING
Breng in een ruime kookpot een flinke portie gezouten water aan de kook.
Laat de spinazieblaadjes een paar minuten koken.
Doe de gekookte spinazie in een vergiet, laat afkoelen en uitlekken. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
Hak de uitgeknepen spinazie grof. Meng met het ei, broodkruim, de geraspte parmezaan en geplette teentje look. Breng op smaak met nootmuskaat. Roer goed om.
Rol spinazieballetjes ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes aan in een ruime pan met olijfolie tot ze rondom bruin zijn.
Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Maak net voor het opdienen de saus door in een grote pan een flinke scheut olijfolie op te warmen.
Bak de geraspte courgette met de gehakte knoflook en chili in 3 à 4 minuten gaar.
Roer de gegaarde pasta door de courgettesaus. Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en de spinazieballetjes.