Prei met Citroen en Honing
Dit recept werd aangeleverd door Elisabeth Bex. Een bijzonder recept en iets aparts met alledaagse prei.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
1/2 citroen
100 ml bouillon
25 gram boter
2 takjes tijm
1 eetlepel vloeibare honing
naar smaak wat feta kaas voor de garnering
Voorbereiding
Van prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen.
Bereidingswijze
Bouillon klaarmaken. Het sap van de citroen door warme bouillon roeren. In een pan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen. Tijmblaadjes van takjes rissen en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in ongeveer 15 minuten gaar stoven, stukken regelmatig keren. Strooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.