Wortelcake met Sinaasappel
Dit recept werd aangeleverd door Elisabeth Bex. Een heerlijke cake van Libelle Lekker.
INGREDIËNTEN
1 sinaasappel (geraspte schil + sap)
1 theelepel hazelnoten
3 eieren
120 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel
250 gram zelfrijzende bloem
120 gram boter
zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen en de sinaasappelschil.
Smelt de boter. Doe er de suiker bij en klop schuimig (wit). Voeg één na één de eieren toe. Roer goed dooreen.
Zeef de bloem en vermeng ze met de kaneel en een snuifje zout.
Doe er dan de wortelen, het sinaasappelsap en het eimengsel bij. Voeg de hazelnoten en de sinaasappelschil toe.
Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en zet 45 minuten in de oven.