Rode Biet

Rode biet is een knolgewas, beschikbaar van juni tot november. Zowel de knol als het jonge blad zijn eetbaar. Ze zijn heel lekker in soep, maar ook rauw geraspt met een appeltje. Ook gekookt zijn ze lekker.

Hoe te Bewaren

Zomerbieten met loof zijn in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Zonder loof is dat zo’n 3 dagen. Winterbieten kun je meerdere weken op een koele plaats (12-15°C) bewaren. Gekookte bieten zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar of tot 12 maanden in de diepvries. Verse bieten kun je na 2-3 minuten blancheren ook tot 12 maanden invriezen.

Hoe te Oogsten

Als de rode biet een diameter van minimum 5cm heeft zijn ze oogst klaar. Ze kunnen tot 10cm diameter worden. Om te oogsten tegelijkertijd ronddraaien en trekken om die ernaast te laten staan.

Recepten

Klik  hier  om naar het overzicht van de groenten op deze site te gaan