Rode Biet met Sinaasappelsla
Dit recept komt uit boek Veggiestan van Sally Butcher. Dit is echt een ongelooflijke salade. Maar rode biet is dan ook een verbluffende groente. Dit gerecht is een beetje Marokko-ontmoet-Peckham. Marokkanen gebruiken vaak sinaasappel in hun salades.
INGREDIËNTEN (Voor 4 personen)
2 zoete aardappels
1 grote wortel, geraspt
1 handvol peterselie
1 handvol munt
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
1 stukje verse gember, geschild en geraspt
0,25 theelepel komijnpoeder
0,25 theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel oranjebloesemwater
2 theelepels balsamicoazijn
snufje zout en peper
BEREIDING
Schil de bieten, snijd in blokjes van circa 1,5 cm en kook deze in een beetje water, maar let op dat ze niet droog koken. Schil de zoete aardappels, snijd in blokjes en bewaar zo lang in water. Voeg na zo'n 20 minuten de aardappels toe bij de biet en laat nog 15 minuten koken. Giet af, laat helemaal afkoelen en meng dan met de wortel en verse kruiden. Klop de overige ingrediënten tot een dressing en lepel deze over de groenten.